Het verhaal van Florijn en onze locatie

Coolsingel Rotterdam Borrelbar FlorijnHet heugelijke verhaal van Borrelbar Florijn begon januari 2021 toen er eens goed bekeken werd wat er met het prachtige, monumentale Hollandse Bank Unie gebouw aan de Coolsingel gedaan kon worden. Een grandioos pand met rijke geschiedenis! 

Aangezien er een heerlijk zonnig mega terras aan ligt met veel ruimte voor huiselijkheid, kwam het idee voor een gezellige plek opborrelen met uniek concept: een borrelbar op een toplocatie in het centrum van Rotterdam. Het is een toegankelijke bar geworden waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Iedereen moet toch kunnen genieten van pracht en praal terwijl die het gezellig naar de zin heeft? 

Horeca in Rotterdam

De eigenaar is absoluut geen nieuw geziene in de horecabranche en heeft mede de top concepten als Club Vibes, Eetcafés Stalles en Café Parket en recentelijk Karaokebar Fame op zijn naam staan!

Bij Florijn houden we zeker van een feestje en daarom is het onder andere mogelijk om vrijdagmiddagborrels te plannen, los te gaan op een compleet verzorgde karaoke avond van ons zusje <Fame>,  live optredens te bekijken, te shinen op onze <FL XL Borrels> met DJ, te genieten van Frank Sinatra like entertainment en nog veel meer!

Rondom Borrelbar Florijn zie je trouwens allerlei elementen en teksten terugkomen die (met een knipoog) allemaal een verwijzing naar en ode zijn aan Florijn en de Bank waarin we zijn gevestigd. Zo spot je overal leuke icoontjes in onze uitingen en de menukaart . Deze tekeningen zijn alleen niet zomaar bedacht! Ze zijn gebaseerd op de muntmeestertekens die door de jaren heen op de gulden werden gedrukt. 

Bij Borrelbar Florijn willen we dat je jezelf rijk rekent om hier te zijn en de nuchtere Rotterdamse gezelligheid omarmt. Want spreken is zilver en borrelen is goud!

Muntmeestertekens…?

Wist jij dat de naam voor onze oude gulden “Florijn” dateert uit 1252? Deze naam is afgeleid van de Florentijnse lelie uit het wapen van Florence. In deze stad werd in die tijd de eerste belangrijke gouden munt geslagen. Hierom werd het f-teken en FL aanduiding  gebruikt voor het aangeven van de Nederlandse gulden. Deze afkorting zul je terug zien in onze thema’s en natuurlijk in ons logo. Maar niet alleen de FL is terug te vinden bij Borrelbar Florijn. Ook de muntmeestertekens. 

Wat voor tekens?

Muntmeestertekens zijn symbolen die samen met het muntteken (F) werden geslagen op de Nederlandse munten. In 1792 werden er voor de Koninklijke Nederlandsche munt voor het eerst muntmeestertekens ingevoerd. Deze geven typische Nederlandse karakteristieken aan uit die tijd en zijn nog lang een traditie gebleven. In 1816 werd er besloten dat alle Nederlandse munten deze tekens moesten bevatten. Sinds begin 2020 is dit niet meer verplicht, dus vooral voor verzamelaars nog interessant om bij te houden. Heb je nog een oude gulden ergens achterin een laatje of ben je een vervend verzamelaar? Kijk dan maar eens goed naar dit interessante muntje met zijn mooie tekens. Hieronder hebben we een paar voor je uitvergroot:

Muntmeestertekens-Borrelbar-Florijn

Muntmeestertekens!

Het muntmeesterteken van het visje staat bij Florijn natuurlijk voor lekker borrelen.

 

en zo zul je nog meer muntmeestertekens tegenkomen. Zoals de (bierdrinkende) Haan, de Fakkel die het plezierige vuurtje ontsteekt, de Palm voor de gezellige sfeer van een wuivende palm, de Lelie als ode aan de naam Florijn waar het allemaal mee is begonnen, Druiventros voor de maak van de heerlijke wijntjes en het 

(cocktaildrinkende) zeepaardje.

We gebruiken deze tekens ook bij bepaalden thema’s, zoals de fakkel voor de BBQ! We gaan namelijk op ons 

mooie zonnige <terras> bij mooi weer lekker grillen!


Trouwrecepties

trouwen-in-Rotterdam_receptie

We houden van Rotterdam! En bij ons geniet je van het hartje dat altijd klopt in het centrum van onze mooie stad. Gaan jullie trouwen in Rotterdam? Gefeliciteerd! Tijd voor gezelligheid. Nodig je gasten uit bij Borrelbar Florijn en bespreek met ons al je wensen. Er kan namelijk heel veel en we denken graag mee.

 Gedeeltelijk of in zijn geheel deze top evenementen locatie in Rotterdam afhuren met:

  • Binnen 100 zitplekken / 250  staplekken 
  • Terras   150 zitplekken / 350  staplekken

Evenementen & feestjes in Rotterdam

Feestje-vieren-in-Rotterdam

Hebben jullie een bedrijfsuitje, zakelijke borrel, teambuilding, presentaite of prive vrijdagmiddagborrel? Je bent uitgezocht! hier moet je zijn voor de leukste ervaring met je collega’s. 

Niets te vieren maar wel te vergaderen? Boek een vergaderruimte bij ons!

“Zeer goed bereikbaar met auto, watertaxi, bus en met diverse vormen van openbaar vervoer (metro, tram) en op loopafstand van het stadhuis”