Wat is een borrelbar?

Wat is een borrelbar? Het ABC van een borrelbar is alcohol, bourgondisch en comfortabel. Het is een heerlijke plek waar je lekker tot rust komt of juist de reuring opzoekt. Je waant je als het ware in een tweede huiskamer, alleen is onze borrelbar wel eventjes extravagant ingericht en voorzien van alle borrelgemakken! Denk hierbij aan een groot assortiment van borrelplankjes, uitgebreide wijnbar, speciaalbieren en frisse cocktails. Of je nu binnen of buiten wilt borrelen: bij Florijn zorgen we dat het je aan niets ontbreekt.

De-beste-plek-om-te-borrelen-in-Rotterdam

Jij bepaalt je eigen sfeer!

Op ons heuse Borrelplein beslis jij, afhankelijk van je mood, hoe je vandaag eens wilt borrelen. Lekker mensen kijken die over de Coolsingel lopen? Tuur door onze weelderige klimop en smoes gezellig met je vrienden. Romantisch elkaars handje vasthouden met z’n tweeën? Trek je dan terug in een van de gezellige hoekjes, binnen of buiten! Jezelf afzonderen met boek en een biertje? Onze buitentap staat voor je klaar en je installeert je knus in een fauteuil. De jofele ambiance die wij gecreëerd hebben met sfeerlichten en passende muziek zullen je zeker helpen om een gerse tijd te hebben!

Op een bankje met een drankje aan het borrelplankje

Je kunt bij ons onder andere tijdens de <FL Borrels> je eigen voortreffelijke borrelplank bouwen en er een verrukkelijke (alcoholische) versnapering bij nemen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een borrelplank samen te stellen, want iedereen heeft zijn eigen smaak!

Creëer je je eigen borrelplank:

Hapstap 1: Kies samen met je gezelschap de hapjes voor jullie ideale borrelplateau van de menukaart.
Hapstap 2: Zoek daarbij een geneugelijk drankje.
Hapstap 3: Maak een onvergetelijke toast. Al gaat is het op iets simpels als het weer: sta even stil bij jullie momentje.
Hapstap 4: Borrelen maar!

Wat kies jij?

Welke soorten planken zijn er allemaal? Kies bij Florijn uit tongstrelende combinaties zilveren, gouden, bronzen plankjes. Zo kun je met Brons kiezen uit drie verschillende gerechten van de hapjeskaart die al dan niet perfect bij elkaar passen. Visje plus wat vega? Jij mag het zeggen. Zilver geeft je de optie om vier smakelijke gerechten te selecteren. Ga je voor Goud? Dan kun je zes pareltjes uitzoeken voor op je plank.

Welke versnapering erbij?

Bij een borrelplank hoort een borreltje toch? Een guitige fles droge witte wijn van onze wijnbar kan heerlijk zijn, en ook een robuuste rode wijn past perfect bij de borrelplank. We hebben een biertap op het terras, dus leef je uit. Of wat dacht je van speciaal biertjes op fles… Voor de zeepaardjes zijn er ook verdraaid kostelijke cocktails waar je geen genoeg van kunt krijgen. Wat dacht je van deze de heerlijke nieuwe cocktails met Royal Bliss?

Logo-Royal-Bliss

Berry loves Tequila

40ml reposado Tequila (bijv. Patrón)

150ml Royal Bliss Bohemian Berry Sensation

garnish: sinaasappel of limoen 

Royal Bliss cocktail Rotterdam

Horse’s Neck wiskey,

40 ml Whiskey (bijvoorbeeld Dewars white label)

150 ml Royal Bliss Ginger Ale

Garnituur: Partje Limoen

G&Yuzu

50ml london dry gin (bijv. Bombay Sapphire)

150ml Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic

garnish citroen + basilicumblaadje

Moscow Mule

50ml Vodka

150ml Royal Bliss Ginger Beer

Sap van halve Limoen

Garnituur:Limoen en Munt

Bobby’s Yuzu

50ml Bobby’s Gin

150ml Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic

garnish : sinaasappel + 3 kruidnagelteentjes (in de sinaasappelschijf)

Royal Bliss cocktail Rotterdam 2

[In samenwerking met Coca Cola Royal Bliss]

Weet jij waar de borrelplank vandaan komt?

Nog wat nodig om over te babbelen tijdens het borrelen?
De borrelplank is eigenlijk een voortvloeisel van de kaasplank of plat de fromages, die uit Frankrijk komt dus. Hier is het te doen gebruikelijk om hartig te ‘borrelen’, zodat er nog wijn bij gedronken kan worden (slim) voordat men aan een zoet dessert gaat beginnen. Het is dan ook vaak een afsluiter van een uitgebreide maaltijd, geserveerd voor het toetje. 

Op den duur nam de borrelplank zoals we hem nu kennen zijn intrede, waarbij niet alleen kaas maar juist de meest uiteenlopende hapjes op tafel verschenen. Ook werd de tijd vervroegd naar het ‘borreluurtje’ rond 17:00 (altijd wel ergens 17:00). Het ruime aanbod hapjes is met name rond de laatste eeuwwisseling in een stroomversnelling geraakt, toen er ook friteuses voor thuis op de markt kwamen. Nog meer keuze…

Must be five o'clock somewhere

Bij Borrelbar Florijn raak je niet snel uitgekletst. Kom snel langs en ervaar het zelf!